Всички категории

Начало>Новини>фирма Новини

Характеристики на хидростатичен лагер за високоскоростна центрофуга

Време: 2022-01-24 Хитове : 2

Хидростатичният лагер е вид плъзгащ лагер, който разчита на външно подаване на масло под налягане и създава хидростатичен лагерен филм в лагера, за да реализира течно смазване. Хидростатичният лагер винаги работи при течно смазване от началото до спирането, така че няма износване, дълъг експлоатационен живот, ниска начална мощност и може да се прилага при много ниска (дори нулева) скорост. В допълнение, този вид лагер също има предимствата на висока точност на въртене, висока твърдост на масления филм и потискане на колебанията на масления филм, но се нуждае от специален резервоар за масло за подаване на масло под налягане, така че консумира повече енергия при висока скорост.
Предимства на хидростатичния лагер за високоскоростна центрофуга:
1. Чисто течно триене, ниско съпротивление на триене, ниска консумация на енергия и висока ефективност на предаване.
2. При нормална работа и често стартиране няма да има износване, причинено от директен контакт между метали, с добра прецизност и дълъг експлоатационен живот.
3. Тъй като плаващият диаметър на вала се осъществява от налягането на външното масло, то има по-висока носеща способност при различни относителни скорости на движение и влиянието на промяната на скоростта върху твърдостта на масления филм е малко.
4. Слоят на смазочното масло има добра антивибрационна ефективност и валът работи гладко.
5. Масленият филм има функцията на компенсираща грешка, която може да намали влиянието на производствената грешка на самия вал и лагера, а точността на въртене на вала е висока.
Много е трудно ролковите лагери да работят нормално в този диапазон на скоростта на високоскоростни центрофуги от 8000 до 30000r/дъжд. При висока скорост температурата на лагера се повишава и масленият филм изчезва, което води до повреда на лагера за кратко време. Следователно, високоскоростните центрофуги обикновено използват хидростатични лагери с охлаждащи мерки.

+ 86 731 88137982 [имейл защитен]