Всички категории

Начало>Новини>фирма Новини

Пълно решение за повреда на центрофугата

Време: 2022-01-24 Хитове : 6

1. Неправилно поставяне: центрофугата обикновено се поставя на сухо място, далеч от пряка слънчева светлина. Капацитетът на разсейване на топлината на центрофугата е сравнително голям и около центрофугата не трябва да се подреждат разни неща. Разстоянието от стената, преградата и други херметични и лошо разсейващи топлина елементи трябва да бъде най-малко 10 cm. В същото време центрофугата трябва да се постави в една стая, доколкото е възможно, и да не се поставят органични реагенти и запалими вещества.

2. Мерките за защита не са перфектни: след всяка употреба капакът на центрофугата трябва да се отваря, за да накара топлината или водната пара да се изпари естествено. Ако нискотемпературното центрофугиране е използвано преди и може да има лед, е необходимо да изчакате ледът да се разтопи и да го избършете със суха памучна марля навреме, след което да го покриете, когато няма очевидни водни пари. Ако въртящата се глава на центрофугата може да бъде сменена, всяка въртяща се глава трябва да бъде извадена навреме след употреба, почистена с чиста и суха медицинска марля и поставена с главата надолу. Не използвайте остри инструменти за надраскване. Алуминиевата въртяща се глава трябва да се почиства често. В същото време центрофугата трябва да се поддържа и ремонтира често. Захранването трябва да бъде прекъснато, когато операторът напусне. За първи път потребители, моля, консултирайте се с персонала, който го е използвал преди, или вижте ръководството. Не го използвайте на сляпо.

3. Проблем с грешка при работа: трябва да обърнем внимание на всички аспекти, когато го използваме. След като изберете въртящата се глава и зададете параметрите, центрофугата трябва да се наблюдава известно време. След достигане на максимална скорост и стабилна работа, центрофугата може да напусне. Ако чуете необичаен звук или миришете на нещо по време на работа, спрете незабавно, натиснете бутона „стоп“ и прекъснете захранването, ако е необходимо. Центробежните тръби трябва да бъдат поставени симетрично, а съответните центробежни тръби трябва да имат еднакво тегло, доколкото е възможно. По време на работа на инструмента е абсолютно забранено отварянето на капака на центрофугата! В същото време е необходимо целият персонал в лабораторията да формира добър навик за регистрация. Първо, те могат да знаят кой е използвал центрофугата преди и състоянието на инструмента, когато е бил използван преди; второ, можем да знаем колко пъти е била използвана центрофугата, за да разберем дали трябва да бъде ремонтирана или заменена.

4. Чести аварии: поради високата честота на използване на центрофугата, повредите и честотата на аварии на машината са високи. Основната причина е неправилната работа на лабораторния персонал. Често срещаните проблеми са: капакът не може да се отвори, центробежната тръба не може да се извади и центрофугата не работи след натискане на бутона. По-сериозните проблеми включват огъването на въртящия се вал, причинено от неравномерна сила, двигателят е изгорял и хоризонталната кофа е изхвърлена При сериозни инциденти и дори наранявания.

5. Проблем с дисбаланса: при използване на различни центрофуги центробежната тръба и нейното съдържание трябва предварително да бъдат точно балансирани върху везната. Разликата в теглото по време на балансиране не трябва да надвишава диапазона, определен в ръководството за експлоатация на всяка центрофуга. Различните въртящи се глави на всяка центрофуга имат своя собствена допустима разлика. Единичният брой тръби не трябва да се зарежда във въртящата се глава. Когато въртящата се глава е само частично натоварена, тръбата трябва да бъде Те трябва да бъдат поставени симетрично в ротора, така че натоварването да е равномерно разпределено около ротора.

6. Предварително охлаждане: при центрофугиране при температура, по-ниска от стайната. Въртящата се глава трябва да бъде предварително охладена в хладилника или в помещението с въртяща се глава на центрофугата преди употреба.

7. Над скорост: всяка въртяща се глава има своята максимално допустима скорост и кумулативен лимит на използване. Когато използвате въртящата се глава, трябва да се консултирате с ръководството за употреба и не я използвайте твърде бързо. Всеки ход трябва да има файл за използване за записване на натрупаното време за използване. Ако максималната граница на използване на вирбела е надвишена, скоростта трябва да бъде намалена в съответствие с разпоредбите.

8. Ако няма проблем, проверете дали превключвателят на лентата или реостатът е повреден или изключен. Ако е повреден или разкачен, сменете го. Ако е повреден или изключен, сменете повредения компонент и пренаправете проводника. Ако няма проблем, проверете дали магнитната намотка на двигателя е счупена или отворена (вътрешна). Ако е счупен, може да се извърши повторно заваряване. В случай на отворена верига вътре в намотката, само навийте бобината.

9. Скоростта на двигателя не може да достигне номиналната скорост: първо проверете лагера, ако лагерът е повреден, сменете лагера. Ако в лагера липсва масло или е твърде много замърсяване, почистете лагера и добавете грес. Проверете дали повърхността на комутатора е ненормална или дали четката съвпада с повърхността на колектора. Ако повърхността на комутатора е ненормална, ако има слой оксид, тя трябва да се полира с фина шкурка. Ако комутаторът не съвпада с четката, той трябва да се регулира до добро контактно състояние. Ако няма горен проблем, проверете дали има късо съединение в бобината на ротора. Ако има, навийте намотката.

10. Силна вибрация и силен шум: проверете дали има проблем с дисбаланса. Гайката, фиксираща машината, е разхлабена. Ако има, затегнете го. Проверете дали лагерът е повреден или огънат. Ако има, сменете лагера. Капакът на машината е деформиран или позицията му е неправилна. Ако има триене, регулирайте го.

11. Когато е студено, предавката с ниска скорост не може да се стартира: смазочното масло се втвърдява или смазочното масло се влошава и изсъхва и залепва. В началото можете да използвате ръката си, за да го завъртите отново или да поемете инициативата да заредите гориво след почистване.

+ 86 731 88137982 [имейл защитен]