Всички категории

Начало>Новини>фирма Новини

Как да защитим медицинския персонал с помощта на центрофуга в епидемична ситуация

Време: 2022-01-24 Хитове : 1

Новата коронавирусна инфекция е много уязвима от тесния контакт между медицинския персонал и пациентите. Въпреки че новите инспектори по коронавирус са по-малко изложени на пациентите, те не могат да отслабят бдителността на новата коронавирусна инфекция и трябва да засилят собствените си мерки за превенция и контрол на инфекциите.

При получаване, сортиране и центрофугиране на предполагаеми или потвърдени проби от пациенти в лабораторията, операторът трябва да получи вторична защита за биологична безопасност. В случай на специални обстоятелства (като съмнение за разлив), той ще бъде надстроен до ниво 3 на защита на биологична безопасност. Ако не е необходимо да отваряте запушалката на тръбата (като капачката на вакуумния съд за събиране на кръв) по време на процеса на проверка, е необходима вторична защита за биобезопасност. Ако запушалката на тръбата трябва да бъде отворена по време на операцията, или може да се генерира аерозол, или може да се докосне самия образец, тогава е необходима защита на биобезопасност ниво III.

Отворете кутията или отворете торбата незабавно, дезинфекцирайте със 75% етанол спрей. Преди центрофугиране кръвните проби трябва да бъдат внимателно изследвани дали епруветката е повредена или не и дали капачката на епруветката е плътно покрита. Когато издърпвате капачката на епруветката, операцията трябва да бъде нежна и внимателна, за да се предотврати разпръскване на пробата. След дезинфекция със 75% етанол спрей се обработва, доколкото е възможно, в шкафа за биологична безопасност, след което се обработва на машината. Спрете центрофугата за повече от 10 минути, отворете капака на центрофугата за дезинфекция със спрей.

Биологична защита от първо ниво: медицински хирургически маски, латексови ръкавици, работно облекло, хигиена на ръцете, може да се носят медицински защитни шапки.

Второ ниво на биологична защита: медицинска защитна маска или маска N95, латексови ръкавици, външно изолационно облекло за работно облекло, медицинска защитна шапка и хигиена на ръцете. Могат да се използват очила според случая (напр. риск от пръскане).

Тристепенна защита за биологична безопасност: медицинска защитна маска или N95, единични или двойни латексови ръкавици (условията позволяват, могат да се използват различни цветове), екран за лице, очила, защитно облекло за работно облекло, еднослойна или двуслойна медицинска защитна шапка и ръка хигиена. При необходимост двойна маска (външна медицинска защитна маска, вътрешна N95).

+ 86 731 88137982 [имейл защитен]