Всички категории

Начало>Новини>фирма Новини

Предложения за поддръжка на високоскоростна охладена центрофуга

Време: 2022-01-24 Хитове : 1

1. Ако стъклената тръба се счупи по време на центрофугиране на високоскоростна замразена центрофуга, остатъците в кухината на центрофугата и корпуса трябва да бъдат отстранени, в противен случай центрофугата ще бъде повредена. Върху горната част на кухината може да се нанесе слой вазелин, а остатъците могат лесно да бъдат отстранени с вазелин, след като роторът бъде пуснат в действие за няколко минути.
2. Високоскоростната замразена центрофуга може да се дезинфекцира с обикновен дезинфектант.
3. След използване на настолна високоскоростна центрофуга за замразяване, капакът трябва да се отвори, кондензираната вода трябва да се изтрие и след това да се изсуши естествено; преди и след центрофугирането, въртящата се глава трябва да се спусне или повдигне леко вертикално, за да се избегне сблъсък с въртящия се вал и самата въртяща се глава.
4. За високоскоростна охладена центрофуга трябва да се използва независим контакт, за да се осигури стабилност на напрежението; ако напрежението на потребителя е нестабилно, то трябва да бъде свързано с регулирано захранване, за да се избегне повреда на високоскоростната замразена центрофуга; настолната центрофуга трябва да бъде поставена върху твърд, стабилен и хоризонтален плот, с определено пространство около шасито, за да се поддържа добра вентилация.
5. Редовно използвайте сгъстен въздух (прахосмукачка), за да премахнете праха върху радиатора в задната част на центрофугата.
6. Ако въртящата се глава е корозирала и напукана, тя трябва да се смени незабавно. Роторът, кошът и втулката трябва да се поддържат редовно със специално масло за глазиране, за да се избегне корозия. Валът, ухото на кошницата и другите части трябва да се смазват със смазочно масло.
7. Безопасност на оператора: въртящата се глава трябва да бъде фиксирана в точна позиция, а фиксиращият винт трябва да бъде затегнат. Проверете дали има пукнатини и корозия по въртящата се глава и други аксесоари, както и състоянието на контакта на заземяващия проводник.
8. Използвайте неутрално почистващо средство, като сапунена вода, за почистване на прах и остатъчни проби от високоскоростна центрофуга за замразяване, но токсичните и радиоактивни вещества трябва да се третират специално. Настолен високоскоростен центробежен авариен капак за замразяване: ако капакът не може да се отвори, капакът може да се отвори ръчно.
9. След употреба роторът, кофите и държачът за тръби трябва да бъдат избърсвани и поставени отделно.

+ 86 731 88137982 [имейл защитен]