Всички категории

Начало>Новини>фирма Новини

Фармацевтичната центрофуга има характеристиките на добра адаптивност, висока степен на автоматизация, стабилна работа, силна технология, добра устойчивост на корозия, добра работна среда, пълни и надеждни защитни устройства, красив външен вид

Време: 2022-01-24 Хитове : 22

Фармацевтичната центрофуга има характеристиките на добра адаптивност, висока степен на автоматизация, стабилна работа, силна технология, добра устойчивост на корозия, добра работна среда, пълни и надеждни защитни устройства, красив външен вид и така нататък. Центрофугите, използвани в процеса на рафиниране, като пречистване на лекарства, обикновено са центрофуги с ниска скорост, а скоростта на въртене е по-малка от 4000 rpm, а капацитетът за обработка е голям. За да отговори на спецификациите и изискванията на GMP при производството на лекарства, центрофугата обикновено е изработена от плоска неръждаема стомана.
Има много видове медицински центрофуги.
Според целта на разделяне тя може да бъде разделена на центрофуга за лабораторна медицина и центрофуга за промишлена медицина.
Според структурата може да се раздели на тип маса и тип под.
Според контрола на температурата, тя може да бъде разделена на замразена медицинска центрофуга и медицинска центрофуга с нормална температура.
Според компонентите за разделяне тя може да бъде разделена на: Медицинска центрофуга за разделяне твърдо-течност и медицинска центрофуга за разделяне на течност-течност.
Според капацитета тя може да бъде разделена на микро медицинска центрофуга, медицинска центрофуга с малък капацитет и фармацевтична центрофуга с голям капацитет.

По отношение на функцията, фармацевтичната центрофуга има следните предимства:
1. Материалът има силна адаптивност. Чрез избора на подходяща филтърна среда той може да отделя фини частици с милиметров размер и може да се използва и за дехидратация на готови изделия. Артикулите могат да се почистват чрез тръби за измиване с вода.

2. Типът за ръчно горно разтоварване има предимствата на проста структура, удобна инсталация, ниска цена, лесна работа и може да запази формата на зърното на продукта.

3. Машината приема усъвършенствана еластична опорна структура, която може да намали вибрациите, причинени от неравномерно натоварване, и машината работи гладко.

4. Цялата високоскоростна структура е концентрирана в затворена обвивка, която може да реализира запечатване и да избегне замърсяването на материала.


За нискоскоростни центрофуги, поради строгите спецификации на фармацевтичната индустрия, той е основно плосък затворен тип. За да се намали възможното замърсяване или повреда или да се подобри хигиената, в частите, контактуващи с материали, се използват материали от неръждаема стомана или цялата центрофуга е изработена от материали от неръждаема стомана. Цялата машина няма санитарен мъртъв ъгъл, така че е чиста и лесна за използване. Този тип центрофуга е широко използван в цялата фармацевтична индустрия, плюс 3 малки центрофуги с около 1000 rpm съставляват цялата система от нискоскоростни индустриални центрофуги, а също така проникват в други индустрии, свързани с биомедицината. Този вид центрофуга трябва да отговаря на националните стандарти за GMP, преди да може да се използва.
Високоскоростната центрофуга използва DC безчетков двигател, без поддръжка; микрокомпютърен контрол, може предварително да избира скорост, време, центробежна сила, LCD дисплей, лесен за работа; 10 вида скорост на повдигане за избор, може да стартира и спре бързо; помещение за контейнери от неръждаема стомана, електронно заключване на вратата, функция за аларма за ранно предупреждение, разнообразна защита, безопасна и надеждна.

Технологията на този вид центрофуга е сравнително проста. Обикновено често се използват зонови центрофуги. Зонните центрофуги разделят и събират клетки, вируси и ДНК молекули според плътността и градиента на разтвора на пробата. Методите за добавяне и разтоварване са непрекъснати. Освен че се използват широко в производствения процес, те намират широко приложение и в лабораторното оборудване.
Във фармацевтичната индустрия, поради по-строгите изисквания за качество на продукцията и безопасност на продукцията, има и много високи изисквания към основното технологично оборудване на процеса на производство на лекарства от суровини в областта на производството на лекарства като центрофуга. В допълнение към запазването на собствените си характеристики на разделяне, центрофугите също трябва да отговарят на изискванията на съответните спецификации и стандарти в областта на медицината. Необходимо е да се разгледа материалът, структурата, режимът на входящ и изход материал, безопасността, интензивността на труда, контролът, почистването или дезинфекцията и стерилизацията от гледна точка на спазването на изискванията на фармацевтичния производствен процес.

Има изисквания за почистване и стерилизация за смяна на партидата и сорта при производството на фармацевтични центрофуги, така че да се предотвратят всички видове източници на замърсяване и да се избегне повторното замърсяване. Необходимо е да се работи усилено върху автоматичното програмно управление, операцията по изолация човек-машина, лесно почистване, стерилизирана структура, онлайн анализ и изследване и подобряване на методите за разделяне на материали с различни свойства, за да се подобри нивото на функция, контрол и асептична работа .
Тъй като центрофугата в медицинската област трябва да бъде отстранена от медицината, повърхността на оборудването за центрофуга трябва да бъде гладка, плоска и без мъртъв ъгъл. Поради това е необходимо да се гарантира, че острият ъгъл, ъгълът и заварката на центрофугата са смлени в гладко преходно филе в производствения процес. Поради необходимостта от контакт с лекарства, центрофугите трябва да бъдат устойчиви на корозия и да не променят химически или адсорбират лекарства с лекарства.
С развитието на центрофугите, технологиите, свързани с центрофугите, бяха подобрени. Въпреки това индустрията на фармацевтичните машини не може да бъде доволна от статуквото и трябва да продължи да се развива. С подкрепата на националните политики предприятията за центрофуги трябва да полагат непрекъснати усилия за насърчаване на по-широкото приложение на центрофугите във фармацевтичната индустрия.

+ 86 731 88137982 [имейл защитен]