Всички категории

Начало>Новини>фирма Новини

Защо ултракапацитетната центрофуга е толкова скъпа?

Време: 2022-01-24 Хитове : 2

Наскоро клиент зададе няколко въпроса относно охладената центрофуга с ултра капацитет. Какво означава ултра капацитет? Защо толкова скъпо?

С тези проблеми бих искал да ви дам едно задълбочено обяснение: на първо място, трябва да започнем от принципа на центрофугата. Принципът на работа на центрофугата е да задвижва ротора да се върти през двигателя, така че да използва центробежна сила за разделяне на компонентите в течни и твърди частици или смес от течност и течност. Тогава основният компонент е в двигателя. Следователно, когато капацитетът се разшири, мощността трябва да се увеличи. Ако се разшири само капацитетът, тогава скоростта със сигурност няма да достигне стандарта, а центробежният ефект със сигурност няма да достигне стандарта. Освен това, от гледна точка на скоростта, колкото по-голям е капацитетът, толкова по-голямо е теглото, толкова по-голямо е съпротивлението. Особено когато се достигне определен капацитет и скоростта достигне границата, е още по-трудно да се увеличи скоростта. Следователно е необходим голям технологичен пробив в тази област. Причината, поради която много центрофуги не могат да произвеждат охладени центрофуги с голям капацитет е, че скоростта не може да се справи с високата еквивалентна стойност. Центрофугата Xiangzhi обаче направи пробив в това отношение. Например, когато капацитетът на охладена центрофуга с голям капацитет dlm12l достигне 6 × 2400ml, скоростта може да достигне 4600r / min, което може да се каже, че достига международно напреднало ниво. И накрая, от гледна точка на цялата машина, когато капацитетът и скоростта се повишат, съответният друг хардуер също трябва да бъде надграден, в противен случай той не може да отговори на изискванията на експеримента и изискванията за безопасно използване.

Вижда се, че цената на охладената центрофуга с изключително голям капацитет е не само цената на ротора, но и цената на други части, така че цената трябва да бъде по-висока.

+ 86 731 88137982 [имейл защитен]