Всички категории

Начало>Новини>Изложба News

Биологичен капак за правоъгълна кофа

Време: 2022-01-22 Хитове : 18

Правоъгълната кофа с 12 дупки е специално проектирана за работа с епруветки за вземане на кръв от 5ml(13x100mm) и 2ml(13x75mm). С общ капацитет на процеса до 48 епруветки наведнъж, въртящите се ротори 48x5ml и 48x2ml осигуряват висока ефективност на работа в болнични диагностични лаборатории.

12
11

Въпреки това, работата в клинични диагностични лаборатории обикновено означава работа с потенциално инфекциозни проби като кръв или други телесни течности. Но боравенето с инфекциозни микроорганизми или вредни химикали е доста често срещано и в изследователските лаборатории. За да се гарантира безопасността на лабораторния персонал и да се предотвратят лабораторно придобити инфекции (LAI) или други опасности за здравето, трябва да се вземат разумни предпазни мерки през целия работен процес.

Центрофугата е един от източниците на аерозоли. Широка гама от дейности – включително пълнене на центрофужни епруветки, премахване на капачки или капаци от епруветки след центрофугиране и отстраняване на супернатантната течност и след това ресуспендиране на пелети – могат да доведат до освобождаване на аерозоли в лабораторната среда.
По този начин покритието за биозадържане е от съществено значение за центрофугирането на опасни проби, като епруветки за събиране на кръв (вакутейнери)

10
9

Капаците за биозадържане не предотвратяват образуването на аерозоли по време на центрофугиране; по-скоро те гарантират, че аерозолите не могат да изтекат от затворената система.
Ако епруветката се счупи или изтече, не отваряйте центрофугата поне 30 минути след пускането. Тъй като това не винаги може да бъде открито, преди да отворите кофите или ротора (внезапният дисбаланс може да бъде първи признак за счупване на тръбата), препоръчваме да изчакате поне 10 минути през цялото време, преди да отворите контейнерите.
Също така, трябва да зареждате и разтоварвате кофите или ротора в шкаф за биобезопасност (особено във вирусологията и микобактериологията), за да минимизирате риска от изпускане на аерозоли.
Биологичната безопасност е важна за лабораторните работници, ние високо ценим съветите и предложенията за подобряване на нашите дизайни на центрофуги, които могат да защитят по-добре лабораторните работници.

Предишна:

Следващия :

+ 86 731 88137982 [имейл защитен]